Historie

Bergen Air Transport logo
Bergen Air Transport logo

Bergen Air Transport ble i 1998 godkjent av Luftfartstilsynet for operasjon med fly i hele Europa. Godkjennelsen er i henhold til JAR-OPS 1, den nye felleseuropeiske bestemmelsen, som etter hvert alle flyselskap går over til.

LN-ABU
LN-ABU

Selskapet fikk sitt første fly i 1999, en Cessna 421B med registrering LN-BAT, og fløy i starten kun charter. Sommeren 2000 startet vi ruteflyvninger mellom Bergen og Notodden. Dette tilbudet har blitt svært godt mottatt av de reisende.

Grunnet økende aktivitet, besluttet vi sensommeren 2000 å kjøpe et nytt fly tilsvarende det vi hadde. Flyet, en Cessna 421C, fikk registrering LN-BAU og ble satt i drift høsten 2000. Som LN-BAT, var også LN-BAU innredet med herlige skinnseter.

Våren 2003 startet Bergen Air Transport å prosjektere egen hangar på Bergen Lufthavn
Flesland. Vi er nå i hus i egne moderne lokaler som også er egnet for videre ekspansjon.

Samtidig med at vi flyttet inn i egen hangar, fikk Bergen Air Transport godkjennelse for å drive flyverksted (PART-145).

Flyet LN-BAU fikk en relativt kort karriere hos oss og det er nå byttet ut i LN-ABU, en Cessna 441 Conquest II turboprop (jetprop), som med sine spesifikasjoner hva gjelder hastighet og rekkevidde er tilnærmet et jetfly.

Flyet ble hentet i USA i juli 2004 og representerer en ny tid gjennom økt kapasitet, bedre komfort, høyere hastighet og lengre rekkevidde. Vi gleder oss på våre egne og kunders vegne!

Desember 2005 kjøpte selskspet en Beechcraft King Air B200 i Norge. Dette flyet er innredet for inntil 12 passasjerer.

Sommeren 2006 ble LN-ABU solgt til Sør Afrika.

Bergen Air Transport investerte i ytterligere en nyere Beechcraft King Air B200 som ankom og ble satt i drift september 2006.

Våren 2007 inngikk vi samarbeid med et lokalt selskap i Bergen som investerte i en 2004 modell Cessna Citation CJ2 hvorpå driften ble satt til Bergen Air Transport. Dette var det første flyet av denne typen som ble registrert i Norge.

Høsten 2008 kjøpte Bergen Air Transport et helt nytt fly av typen King Air 350 av Hawker Beechcraft og fløy dette hjem fra Kansas USA til Bergen.

I dag tilbyr Bergen Air Transport effektiv flytransport, herunder rute-, charter- og fraktflyvning, i hele Europa i egen regi med eget materiell. I tillegg kan vi via underleverandører løse ethvert charter-/flyfraktbehov.

Bergen Air Transport er Norges minste og mest fleksible ruteflyselskap og vi er et effektivt alternativ til de store flyselskapene gjennom point-to-point flyvninger hvor tid og fleksibilitet er avgjørende.

Bergen Air Transport er synonymt med sikkerhet, service og kostnadseffektive løsninger for flytransport. Vår typiske kunde er opptatt av tilgjengelighet, samt av raske og presise løsninger. Vi garanterer sikkerhet, kvalitet, regularitet, pålitelighet, oppfølging og service til riktig pris.

   

Søk

 

Galleri

B200 fra høyre prop
B200 fra høyre prop

Snarveier

  • Utskriftsvennlig versjon SkilleTegn
  • Søk SkilleTegn
  • Tips en venn SkilleTegn
  • Kontakt oss SkilleTegn
  • Legg til favoritter

Kontaktinformasjon

Bergen Air Transport AS Flyplassveien 517 Postboks 73 Flesland
5869 Bergen
Telefon
: 55 52 37 00

Faks
: 55 52 37 01
Org.nr.
: 979899297

Dagens fakta

 
  Visste du at flere flyselskap har fulgt Bergen Air Transport og tilbyr gratis kaffe ombord?
  -GH

Dagens fakta
Levert av ACOS AS